Αρχιμ. Μουλατσιώτης : Ο Ιανός της τοπικής Εκκλησίας της Ελλάδος

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ Ο ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΨΕΥΤΗ,ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ,ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗ,ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΤΛ.ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ. ΔΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΑΖΟΥΝ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΝΕΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΚΛΗΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ, ΟΤΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ? ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΨΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ,ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ? ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΓΑΘΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ,ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΘΕΣΗ,ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΗΛΙΘΙΟΥΣ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΟΠΙΣΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΜΑΣ,ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.ΠΩΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ?

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗΣ.

Ζητώ την συγγνώμη σας αλλά θα χρησιμοποιήσω σκληρή γλώσσα.

Αυτός ο διπρόσωπος απατεώνας κληρικός, ήταν πνευματικός καθοδηγητής της αδελφότητός μας την δεκαετία του 80. Ερχόταν στον Καναδά χωρίς την άδεια του τοπικού Αρχιεπισκόπου Σωτηρίου. Έκανε κηρύγματα σε σπίτια, σε αίθουσα της αδελφότητός μας και στον τοπικό ελληνικό ραδιοσταθμό. Τα κηρύγματά του ήταν αντιοικουμενιστικά και επαναλάμβανε συνεχώς τις προδοσίες του κλήρου με τις συμπροσευχές κ.λ.π.
Όταν το 1991 ήρθε σε επαφή με τον Αρχιεπίσκοπο, του έδωσε την άδεια να κάνει κηρύγματα εντός των ελληνορθόδοξων ναών με τον όρο να εγκαταλείψει την καθοδήγηση των ελληνορθόδοξων αδελφοτήτων και τα αντιοικουμενιστικά του κηρύγματα. Αυτό και έκανε αμέσως! Μας πρόδωσε για τα αργύρια του Ιούδα. Πόσο σιχαμερό είναι να ακούς το ίδιο πρόσωπο να βάζει καταιγιστικώς εναντίον των οικουμενιστών, και την άλλη χρονιά να τους εξυμνεί! 

(έχουμε στα αρχεία μας, τα γράμματά και τις κασέτες του εναντίον των οικουμενιστών, επίσης τα γραπτά και κασέτες της προδοσίας του).



Δεν υπάρχουν σχόλια: