Εκκλησία της Κύπρου

Οκτώβριος 03. 2011 12:48
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011, εξέφρασε στα Μ.Μ.Ε. τη βαθύτατη λύπη του, για τον αδόκητο θάνατο του Μητροπολίτη Κυρηνείας Παύλου.

H συνέχεια, κλικ πιο κάτω στο  : Read more

Ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι ο Μητροπολίτης Κυρηνείας έφυγε γρήγορα, στα 66 του χρόνια, γι' αυτό και δεν κατάφερε να πάει στην έδρα του. Έμεινε, όπως είπε, στην προσφυγιά, "όμως εργάστηκε άοκνα και πρόσφερε τόσο στην εκκλησία όσο και στην παιδεία, αλλά και στην πατρίδα, με τα φλογερά κηρύγματά του, που γι' αυτό πολλοί τον παρεξηγούσαν πως ήταν επιθετικός. Ένας πρόσφυγας Μητροπολίτης, ωστόσο, έπρεπε να έχει αυτή τη δυναμική γραμμή", πρόσθεσε.
Εμείς ευχόμεθα, συνέχισε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας, «ο Κύριος της ζωής και του θανάτου τον κατατάξει στην χώρα των ζώντων, εκεί όπου οι δίκαιοι αναπαύονται και να ευχηθούμε όπως ο Κύριος δώσει άξιο διάδοχο, ούτως ώστε να συνεχίσει την πορεία του αειμνήστου Μητροπολίτου με την ίδια ζωντάνια, πίστη και ενθουσιασμό μέχρις ότου ανατείλουν καλύτερες ημέρες και να μπορέσουμε να τον συνοδέψουμε στην έδρα του στην Κερύνεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: