Εκκλησία Κύπρου

Αύριο Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Τριμυθούντος κ. Βαρνάβας θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Φωκά στην Αθηένου. Την επομένη μέρα, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, ο Πανιερώτατος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον ίδιο ιερό ναό.
Από τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αρχαγγέλου – Μακεδονίτισσας ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 21/09 βράδυ προς Πέμπτη 22/09,  θα γίνει Αγρυπνία.  Θα αρχίσει στις 10:00μ.μ. και θα τελειώσει στις 01:15 μετά τα Μεσάνυκτα.
******************************************************************************
Ο βίος του Αγίου Φωκά  (εορτάζει την 22α Σεπτεμβρίου)
Υιός του ναυπηγού Παμφίλου και της Μαρίας, από τη Σινώπη του Πόντου. Έλαβε από πολύ νεαρή ηλικία χριστιανική αγωγή και διακρίθηκε για τα πνευματικά του χαρίσματα και το ηθικό του ανάστημα. Αναδείχθηκε Επίσκοπος Σινώπης και ευτύχησε να έχει το χάρισμα της επιτέλεσης θαυμάτων στο όνομα του Τριαδικού Θεού. Ανέπτυξε έντονη ιεραποστολική δραστηριότητα στην περιοχή της Επισκοπής του, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο σε κάποιους φανατικούς ειδωλολάτρες. Πράγματι, ο Έπαρχος Αφρικανός, διέταξε την σύλληψή του και τον έριξαν σε καυτό λουτρό, όπου και παρέδωσε το πνεύμα του, επί των χρόνων του αυτοκράτορος Τραϊανού 98-117.

Δεν υπάρχουν σχόλια: