H ανέγερση τζαμιού στον Βοτανικό

Την Τετάρτη το μεσημέρι, ψηφίζεται - με ονομαστική ψηφοφορία, κατόπιν αιτήματος του ΛΑΟΣ - το άρθρο με τις τροποποιήσεις (σσ: περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για τα αυθαίρετα) που δίδουν το πράσινο φως για την κατασκευή τζαμιού στον Βοτανικό.
Περισσότερα, κλικ πιο κάτω στο : Read more


Το μουσουλμανικό τέμενος θα φιλοξενηθεί σε χώρο που ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό, με συνολικό εμβαδόν 850 τ.μ., αφού μετασκευασθούν υπάρχοντα κτίρια, ενώ υπολογίζεται ότι θα έχει χωρητικότητα 350 ατόμων - αντί του αρχικού σχεδίου των 500 ατόμων. Τον κύριο χώρο θα πλαισιώσουν υποστηρικτικές λειτουργίες, όπως είναι για παράδειγμα οι χώροι υγιεινής.

Δεν θα διαθέτει μιναρέ, και θα λειτουργεί με ιμάμη που και θα διορίζεται, και θα πληρώνεται από το ελληνικό κράτος - αρμόδιος για τον διορισμό του οποίο θα είναι συγκεκριμένα ο εκάστοτε υπουργός Παιδείας.
«Το τέμενος ανήκει κατά κυριότητα στον παραχωρήσαντα τη χρήση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο. «Μετά την κατασκευή, η χρήση του τεμένους παραχωρείται από το Δημόσιο δωρεάν για αόριστο χρόνο στο ΝΠΙΔ (…), με σκοπό τη διοίκηση, διαχείριση και συντήρησή του (…)» .

Η μελέτη για την εγκατάσταση και κατασκευή του Τεμένους θα γίνει από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η οικοδομική άδεια θα χορηγηθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος, αλλά το όλο έργο θα βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας.

Πηγή : "ΤΟ ΒΗΜΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: