Πατριαρχείο Μόσχας

Συνάντηση Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα με Πατριάρχη Αιθιοπίας Abuna Παύλο


Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2011 και διεξάχθηκε σε θερμό και φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα της διαχριστιανικής συνεργασίας. Επίσης εκτιμήθηκαν ψηλά οι παλαιότεροι δεσμοί μεταξύ των δυο Εκκλησιών.

Η συνέχεια, κλικ πιο κάτω στο : Read more
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αιθιοπίας ενημέρωσε τον υψηλό επισκέπτη για τη θέση της Εκκλησίας του στην κοινωνία, τις προτεραιότητες δράσης και τις συγχρονες προκλήσεις, που αυτή αντιμετωπίζει.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ μετέφερε εκ μέρους των εκκλησιαστικών αρχών πρόσκληση στον Πατριάρχη να αποσταλούν οι φοιτητές από την Αιθιοπία για σπουδές στις θεολογικές σχολές της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας. Ο Πατριάρχης Παύλος επεσήμανε ότι ήταν παλαιό του όνειρό να ανανεώσει αυτή την πρακτική, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθηση ότι στο άμεσο μέλλον οι Αιθίοπες φοιτητές θα μπορέσουν να μεταβούν στη Ρωσία για να σπουδάσουν την Ορθόδοξη θεολογία.
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας επέδωσε στον Πατριάρχη Abuna Παύλο ένα ιερό εγκόλπιο με ειδική αφιέρωση.
Τέλος, στη συνάντηση επίσης παρέστησαν το στέλεχος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας ιερέας Αλέξανδρος Βασιούτιν, ο Ιδιαίτερος του Προέδρου του ΤΕΕΣ ιεροδιάκονος Ιωάννης Κοπεΐκιν και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ευαγούς Ιδρύματος Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος κ. Λ. Σεβαστιάνωφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: