ΠΕΡΙΚΟΣΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Θ.Μ.


26/06/2011


           
            Την 24η Ιουνίου ε.ε, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Βʼ, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλ.Επίσκοπο Μαρεώτιδος κ.Γαβριήλ και τους κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής, παρέστη στην δεξίωση που παρέθεσε στην προξενική κατοικία ο απερχόμενος Εντιμ.Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ.Γεώργιος Διακοφωτάκης προς την ελληνική παροικία, επί τη περατώσει της θητείας του στην Μεγάλη Πόλη.


 Κατά την διάρκεια της δεξιώσεως ο Μακαριώτατος προσεφώνησε τον αλεξανδρινό στην καταγωγή κ. Γεν.Πρόξενο, Άρχοντα Πρωτέκδικο του Πατριαρχικού Θρόνου, αναφερθείς στην γόνιμη προξενική θητεία του, στο ήθος και την ευπρέπεια τον διακρίνουν, ως και την αγάπη που επιδεικνύει προς το Πατριαρχείο και την ομογένεια και του απένειμε τον Ταξιάρχη του Τάγματος Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου μετʼ Αστέρος.
Ακόμη, ετίμησε την Ευγενεστάτη σύζυγο του κ.Προξένου, κα.Κλεοπάτρα Πάππα-Δικαοφωτάκη, Διοικητική Γραμματέα του Προξενείου με τον Σταυρό του Αγίου Μάρκου, για την καλλίπαρπη υπηρεσία της.
Ο κ.Γεν.Πρόξενος με συγκίνηση εδέχθη την υψηλή τιμητική διάκριση και εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες προς τον Σεπτό Προκαθήμενο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας για την αγαστή συνεργασία και την πατρική αγάπη Του προς τον ίδιο και την οικογένειά του.
            Την σεμνή αυτή τελετή ετίμησαν με την παρουσία τους ο Εξοχ.Πρέσβης της Ελλάδος στην Αίγυπτο κ.Χριστόδο υλος Λάζαρης, ο οποίος επίσης προσεφώνησε τον Εντιμ.κ.Διακοφωτάκη, οι Γεν.Πρόξενοι στην Αλεξάνδρεια της Μ.Βρετανίας, της Ρωσίας, της Γαλλίας, της Τουρκίας, του Λιβάνου, της Σαουδικής Αραβίας, της Κίνας και της Παλαιστινιακής Αρχής, επίτιμοι Πρόξενοι, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού κ.Στέφανος Ταμβάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος κ.Ιωάννης Σιόκας, οι Πρόεδροι όλων των ελληνικών Συλλόγων, αιγύπτιοι κρατικοί αξιωματούχοι, επιχειρηματίες και σύσσωμη η παροικία.
            Την επομένη, 25η Ιουνίου, η ΑΘΜ παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμήν του κ.Γενικού Προξένου και της Ευγεν.συζύγου του στο Πατριαρχικό Μέγαρο, στο οποίο παρεκάθησαν ο Εξοχ.Πρέσβης κ.Χριστόδουλος Λάζαρης μετά της Εριτίμου συζύγου του, ο νέος Ακόλουθος Αμύνης της ελληνικής Πρέσβείας κ.Στυλιανός Πετράκης, Πλοίαρχος Π.Ν. και τα μέλη της Πατριαρχικής Αυλής.

Αρχιμ.Παντελεήμων Αράθυμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: